Graffiti-spuiters fleuren zaterdag tunnel onder Wâldwei op

DRACHTEN - Tijdens een graffiti-jam wordt zaterdag de fiets- en voetgangerstunnel onder de Waldwei (tussen de Noorderdwarsvaart en het Noordereind, naast ONB voetbalvelden) van mooie graffiti voorzien.De zijkanten van de tunnel, langs de op- en afritten, krijgen mooie afbeeldingen. Om het een mooi geheel te laten lijken wordt er dit jaar hoofdzakelijk met blauwtinten gewerkt. Iedere kunstenaar mag daarbij nog 1 andere steunkleur kiezen. De kunstenaars zijn verder geheel vrij in hun creativiteit, zolang er geen aanstootgevende beelden worden gespoten. De organisatie van deze dag is in handen van de stichting Aerosol Art Drachten, de stichting waarbij een groep graffiti-kunstenaars uit Drachten en omgeving zich heeft aangesloten.Tijdens deze dag zullen rond de dertig uitgenodigde graffitischrijvers uit het hele land hun kunsten vertonen. Vanaf 11 uur ’s ochtends tot ongeveer 21 uur ’s avonds zullen er activiteiten bij de tunnel plaatsvinden. Het zal duidelijk zijn dat er aan het begin van de dag nog niet zo veel te zien zal zijn, maar halverwege de middag zullen de graffiti kunstwerken steeds meer vorm krijgen.

Jaarlijks Het bespuiten van de muren van de tunnel is een eenmalig activiteit; na dat weekend is het niet meer toegestaan om de muren in die tunnel te bespuiten. Het is de bedoeling van de stichting Aerosol Art Drachten om jaarlijks een grote graffiti-bijeenkomst te organiseren. Vorige zomer vond die activiteit ook al plaats. Toen werden de wanden van de tunnel onder de A7 onder handen genomen. Voor volgend jaar zal gezocht worden naar een andere plek in Drachten.

De graffitischrijvers die bij de stichting zijn aangesloten gaan de komende tijd nog vaker bezig met het spuiten van graffiti-kunst. Zo zal ook de wensmuur aan de Sationsweg in Drachten binnenkort opnieuw worden voorzien van graffiti. Er zal gewerkt worden met een thema en de muur zal één geheel vormen, in tegenstelling tot de losse kunstwerken die er nu op staan.