Popcity laat zich niet kisten door fikse buien

DRACHTEN - Bijna achtduizend mensen maakten zondag in het Thalenparkje de eerste editie van het Drachtster popfestival Popcity mee. Hoofdact Kensington liet eerst een fikse regenbui uitrazen, voor ze het podium betraden voor het slotconcert.

Popcity werd georganiseerd door Poppodium Iduna, onder de vlag van de Drachtster Culturele zondagen. Popcity is de spin-off van het succesvolle Dancefestival ‘Dencity’. De combinatie van dance-muziek en rockconcerten werkte wonderbaarlijk goed in het waterrijke parkje, dat zich een ideaal festivalterrein toonde. Terwijl Kensington speelde op het hoofdpodium aan de oostkant van het park, danste honderd meter verderop een grote groep jeugd op de dance-muziek van een DJ.

Drachtster DJ Asino

Op het podium werd vanaf vanmiddag twee uur gespeeld door de bands The Homesick, Mozes and the firstborn, Fresku, Tim Akkerman, Navarone, Knarsetand en Kensington. Het Dencity-stage presenteerde de DJ’s van dit moment, onder wie de headliners The Flexican & MC Sef en Vato Gonzalez & MC Tjen en de Drachtster Asino. Met dit podium wordt volgens programmeur Dirk van de Klooster van Iduna een brug geslagen naar het volgende Dencity festival, dat staat gepland voor juni 2015.

Van de Klooster baalde als een stekker van het slechte weer. ,,Mar ast sjochst dat wy dochs noch 8.000 man lûke, dan hienen wy mei moai sinnich waar seker de 10.000 helle. Fan'e middei wie it hjir stampfol, mar doe't it begûn te reinen rûn it terrein fuortfaliks leech. En dat wie fan'e jûn opnij sa.'' De duizenden die wel bleven zochten beschutting onder de bomen, paraplu's en zelfs terrastafels.

Kensington stond gepland voor negen uur, maar toen was de langstrekkende bui net op zijn hevigst. Op het moment dat zij anders zouden afsluiten, begon nu het optreden. De indierock-band uit Utrecht kreeg het publiek op zijn kop met een energieke set, waarin ook de hits Home Again en Streets een plekje kregen.

Foto's Fokke Wester