50.000e houtkachel van Janco de Jong uit Gorredijk gaat naar Bolsward

Gorredijk - Eind juni bereikte houtkachelproducent Janco de Jong uit Gorredijk een mijlpaal: de 50.000e houtkachel werd verkocht. Het bedrijf had een actie uitgeschreven ter gelegenheid van dit heuglijke feit: alle kopers van een houtkachel kregen de afgelopen maanden korting en een presentje, en de 50.000e koper kreeg de kachel gratis.

De gelukkige winnaar van deze gratis kachel bleek mevrouw Ditte Hilligehekken uit Bolsward. Op 1 juli bezocht Rudolf de Jong de gelukkige winnares en overhandigde haar een feestelijke bos bloemen.

Verlanglijstje

Ditte Hilligehekken woont sinds april in Bolsward in een huis uit 1928. Eerder woonde ze in De Beemster en Amsterdam, maar de liefde en vrienden trokken haar naar Friesland. Een houtkachel stond al jaren op haar verlanglijstje en in het nieuwe huis pakte Ditte door.

Ze verdiepte zich in het aanbod en viel op de JAcobus van Janco de Jong vanwege het strakke en tegelijkertijd tijdloze design, dat prima past in haar oude woning. Bovendien werd ze enthousiast door de verhalen van vrienden die al  langer een JAcobus stoken.

Aankoopbedrag JAcobus terug

Ditte had over de actie gelezen en had nog tegen haar vriend gezegd: ,,Dat zou nou mooi zijn, als ik de 50.000e zou krijgen." Toen dat ook inderdaad zo bleek te zijn en Rudolf de Jong haar belde om haar te feliciteren was ze overdonderd.

Ditte: ,,Ik was de actie al lang weer vergeten en heb geloof ik vooral heel vaak ‘wauw’ gezegd. Ik ben ontzettend blij met de kachel. Hij is keurig  geplaatst door De Smidse uit Sneek. Toen bleek trouwens wel dat mijn schoorsteen veel te gammel is, daar moet ik iets aan laten doen. Dat ik het aankoopbedrag van de JAcobus nu terugkrijg komt dan ook ontzettend goed uit. Bovendien kan ik nu ook het haardstel kopen van Janco de Jong, dat perfect bij de kachel past. Een paar andere accessoires had ik al wel gekocht, zoals de eigenwijze vierkante theeketel en de ventilator, maar het haardstel stond nog op mijn verlanglijstje.”

Aangenaam warm

Sinds de kachel geplaatst is, is de temperatuur buiten eigenlijk steeds te hoog geweest om te stoken. Ditte: ,,Ik heb de kachel één keer aan gehad toen het niet zo warm was, volgens de instructie, om de lak uit te laten harden. Een paar blokjes erop  en al snel was het aangenaam warm. Ik had alle deuren in huis open gezet, en de ventilator aan. Daardoor voelde je ook boven de warmte. Van deze kachel ga ik nog heel veel plezier hebben!”