Vollemaanwandeling, fietsexcursie, gezinsactiviteit en trektocht in het Drents-Friese Wold

Drachten - In het Drents-Friese Wold zijn de komende weekenden allerlei activiteiten te doen.

Vollemaanwandeling

Stilte en duisternis zijn je metgezellen in het nachtelijke Drents-Friese Wold. De duisternis maakt je vertrouwd met andere zintuigen dan het zicht. Door de stilte hoor je ineens de geluiden van het bos. Kom op vrijdagavond 11 juli naar het Buitencentrum in Appelscha en beleef samen met de natuurgids van Staatsbosbeheer de mystieke sfeer van het Drents-Friese Wold bij volle maan... een oeroud terugkerend natuurverschijnsel. De wandeling start om 21.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. 

De wilde natuur in Diever

In Nederland lijkt wildernis ver weg, maar voor dieren is alles wildernis. Op zaterdag 12 juli ga je samen met boswachter Aaldrik Pot van Staatsbosbeheer, vaak te gast bij RTV Drente, van de paden af en trek je door het zuidelijk deel van het Drents-Friese Wold. Wat betekent het als je de pootafdruk van een das of vos vindt. Waar zou je die dieren kunnen vinden en wat deden ze daar. En sommige van die dieren zoals ree, vos, raaf, eekhoorn en klapekster laten zich misschien ook zien. De Woldtrek begint om 19 uur en duurt totaal 4 uur. Omdat het een stevige wandeling is, is goed schoeisel en geschikte kleding noodzakelijk evenals een rugzak met ruimte voor een veldfles met water, verrekijker, fototoestel. Mobiele telefoons en andere tijd/GPS-apparatuur zijn niet toegestaan. De startlocatie is de Parkeerplaats Witte Bergen aan de Bosweg van Diever naar Wateren. 

Op de fiets zoeken naar reeën

In de schemering gaan de reeën op zoek naar voedsel. De natuurgids van Staatsbosbeheer van het Drents-Friese Wold weet precies waar je ze het beste kunt zien! Fiets mee om samen te speuren naar reeën en van alles te leren over deze mooie dieren. In het landschap rond Appelscha zijn ze nog volop te vinden. Op dinsdagavond 15 juli om 19.30 uur vindt de volgende excursie plaats vanaf het Buitencentrum in Appelscha. 

Ontdek de bodem onder je voeten

Het is zomer, dus tijd om allemaal naar buiten te gaan. Op woensdagmiddagen kun je de hele zomer met het hele gezin op pad door het Drents-Friese Wold. Er is bij het buitencentrum in Appelscha veel te zien en te ontdekken. Samen met de gids van Staatsbosbeheer beleven we op 16 juli de bodem onder je voeten. Daar leven veel meer diertjes dan je zou denken. Het belooft een verrassende middag te worden voor jong en oud en de kans dat je smerige handen en voeten krijgt is aanwezig.  Aanmelden Aanmelden voor de activiteiten is noodzakelijk (0516-464020) en meer informatie is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold