Ritmische groepen Stânfries in de prijzen op het NK

Gorredijk -   De ritmische groepen van GV Stânfries uit Gorredijk vielen zaterdag in de prijzen, op het Nederlands Kampioenschap ritmische gymnastiek voor groepen C/D niveau in Almere.

GV Stânfries had zich met twee damesgroepen geplaatst.

C-niveau

De damesgroep op C-niveau beet de spits af met hun hoepel/knotsoefening. De dames maakten een aantal kleine foutjes. Al tijdens de voorrondes was gebleken dat dit in een sterk deelnemersveld zou worden afgestraft. De dames kwamen niet verder een vijfde plaats.

De oefening met het verplichte materiaal hoepel/bal ging daarentegen bijna vlekkeloos. De laatste worp ging net niet helemaal goed,  waardoor een paar kostbare puntjes werden verspeeld. De dames eindigden op een uitstekende tweede plaats. D-niveau

De damesgroep op D-niveau had al tijdens de tweede plaatsingswedstrijd laten zien, dat ze sterk uitgevoerde oefeningen kon laten zien. In Almere turnden de dames weer een strak uitgevoerde bal- en hoepeloefening. Er was weinig materiaalverlies en de oefening was nog een beetje aangepast om een hogere inhoudswaarde te krijgen. De dames behaalden een eerste plaats op beide oefeningen. Wederom een succesvol wedstrijdseizoen van de ritmische groepen van GV Stânfries.

Op de foto

V.l.n.r. Femke Vleeshouwer, Monique vd Werf, Marijke Meesters, Jannie Verloop, Anouk van Duyven, Amber Engel, Julia vd Ploeg (achter), Hilde Koopmans, Danielle Roelsma, Ilja Rozenberg, Rianne de Jong.