Eindexamenstunt Colorful Koningsdag op Stellingwerf College in Oosterwolde

Opsterland-Ooststellingwerf - De examenleerlingen van het Stellingwerf College hielden vrijdag, als afscheid van hun middelbare schooltijd, een eindexamenstunt. Zij kozen voor het thema: Colorful Koningsdag.

De eindexamencommissie, bestaande uit Rienk de Vries, Lisa Rooks, Jorrit Visser, Lars Overwater, Eva van Burgsteden, Yvonne Wijma, Lisanne de Vries, Rianne Brouwer, Carla Menken, Isabeau Koornneef, Nynke Eggenkamp, Roos Boerma, Tamia Meyerhof en Tamara van den Heuvel, was vanaf oktober bezig met het voorbereiden van deze laatste lesdag.
Om 07.00 uur was de eindexamenfeestcommissie al aanwezig op het sportveld van DIO om de dag voor te bereiden. Na een gezamenlijk ontbijt werden de spelleiders ontvangen die kwamen helpen met het opbouwen. Rond 09.00 uur was alles klaar en stonden er zo'n 1400 leerlingen en 110 leraren nieuwsgierig voor het hek te wachten. Colorpowder
Er waren allerlei spellen, zoals bungeerun, hindernisbanen en gevechten boven een waterbak. Klassen moesten de strijd tegen elkaar aanbinden in een uitgezet parcours. Als speciaal onderdeel van de happening was er Colorpowder, waarmee leerlingen op elkaar konden gooien. Aansluitend werden ze 'gekleurd' op de foto gezet. De happening werd traditioneel afgesloten met een voetbalwedstrijd tussen leraren en leerlingen. Dit jaar wonnen de dames-leerlingen met 4 -1. De wedstrijd van de heren eindigde gelijk:  1 -1.
Galafeest Deze bijzondere dag werd door de examenleerlingen afgesloten met een galafeest in discotheek De Swetser in Heerenveen.