Gorredijk pakt punt tegen titelkandidaat

Opsterland-Ooststellingwerf - GORREDIJK - Het was een interessant voetbalgevecht, zondagmiddag in Gorredijk. Er stonden voor Gorredijk en Nicator grote belangen op het spel in de zondag vierde klasse A noord.

GORREDIJK - Het was een interessant voetbalgevecht, zondagmiddag in Gorredijk. Er stonden voor Gorredijk en Nicator grote belangen op het spel in de zondag vierde klasse A noord.
Een winnaar kwam er niet: 2-2. Voor Gorredijk was het zaak om punten te halen om nacompetitie te ontlopen. Nicator wilde de punten pakken in de strijd om het kampioenschap. Gorredijk moest de strijd aan met routiniers, omdat de jeugdspelers niet beschikbaar waren. Ook topschutter Sake Rinsma stond niet op het wedstrijdformulier. Voor rust leek dat Gorredijk te nekken. Net dank aan de Gorredijk-doelman Jesse Bilstra stond het bij rust dan ook nog 0-0. Na rust nam Gorredijk de regie over en kwam via een afstandsschot van Merijn de Jong vlot voor. Gorredijk bleef beter en het was wachten op de 2-0. Die viel ook, maar werd afgekeurd wegens hands. Nicator rechtte daarop de rug en kwam zelfs voor met 1-2. In de laatste minuut kreeg Gorredijk loon naar werken via een strafschop. Aanvoerder Fokko Posthumus bleef koel en hield toch een punt in Gorredijk.