Tijnje blijft koploper na winst op Boornbergum

Tijnje - In een spannende wedstrijd met pittige duels won Tijnje van Boornbergum. Tijnje blijft daardoor koploper in de 5e klasse C.

Met de hete adem van Haulerwijk en Makkinga in de nek, moest Tijnje winnen om de koppositie niet kwijt te raken.
Fanatiek en fel begon Tijnje aan de wedstrijd. Er werd aan Boornbergum weinig ruimte weggegeven. Daar waar de vorige weken het voetballen moeilijk lukte aan Tijnje zijde, was nu - bij vlagen - erg leuk voetbal te zien. Met goede inzet en passie werd de goal van Boornbergum
bestookt. Na dertien minuten resulteerde dat in een voorsprong.
Op rechts werd Heine Lageveen weggestuurd, na een prima pass van Gerlof Dijkstra. Lageveen rondde deze kans goed af en zette  Tijnje op 1-0. Tijnje ging door met goed spel en gaf achterin weinig weg. Er stond na lange tijd weer  eens een goed voetballend elftal binnen de lijnen. Het enige wat Tijnje kwalijk was te nemen, was dat de voorsprong niet verder werd uitgebreid. Maar op slag van rust werd de voorsprong toch verdubbeld. Gerlof Dijkstra werd diep gestuurd en schoof de bal beheersd binnen, 2-0. Tijnje ging met een comfortabel gevoel de rust in.
Na rust waren de rollen totaal verrast omgekeerd. Boornbergum dicteerde de wedstrijd en zat er veel feller op. Dit gaf de nodige kansen. Goali Arnout Bruinink wist echter de nul vast te houden. Met goede reddingen hield hij Tijnje in de wedstrijd.
Toch wist Boornbergum het verzet te breken. Na een diepe pass werd de aanval afgerond, 2-1 . Met nog twaalf minuten op de klok begon een spannende eindfase. Boornbergum wilde hoe dan ook voor de 2-2 gaan. Zo nu en dan ging het er pittig aan toe in de duels. Met veel spanning belandden de ploegen in de blessuretijd i Boornbergum bleef aanzetten. Op de counter kwam de bal uiteindelijk bij invaller Henk Jan Altena. Na erg goed doorzetten vond hij de volkomen vrijstaande Gerlof Dijkstra. Hij gooide de wedstrijd in het slot 3-1. Eindelijk weer drie punten voor de mannen van Gerard Hiemstra.
Door de overwinning blijft Tijnje koploper in de 5e klasse C. Komend weekend hoeft Tijnje niet aan de bak, omdat er een inhaal-/bekerprogramma is. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 6 april uit tegen de Sweach.