VVD en D66 openen politieke 'pop-up store' in centrum Gorredijk

Gorredijk - D66 Opsterland opent samen met VVD Opsterland een tijdelijke winkel in het centrum van Gorredijk. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht willen de lokale partijen op een laagdrempelige manier informatie geven over de verkiezingen.

In de verkiezingswinkel aan de Hoofdstraat 50, naast de Scapino, is behalve informatie van beide partijen ook de mogelijkheid om direct live in debat te gaan met kandidaat-raadsleden van zowel de VVD als D66.

Wisselwerking

Lijsttrekker Romke de Jong van D66: "Het moet een wisselwerking worden. Wij leggen graag uit hoe wij de toekomst van Opsterland zien, waar we heen willen en waar we verschillen en overeenkomsten zien met andere partijen. Aan de andere kant krijgen we heel direct informatie van onze inwoners hoe zij Opsterland zien of waar behoefte aan is. Dit versterkt elkaar enorm."

Interactief

Hielke de Vries namens de VVD: "Het is erg interactief, inwoners kunnen direct met beide partijen in debat gaan en kunnen daardoor goed de verschillen tussen de programma's zien. Waar de VVD en D66 het wel over eens zijn, is de noodzakelijke aandacht voor ‘wonen, werk en ondernemen' en dat leggen we graag in onze winkel uit, zelfs op zondag".

Leegstand tegengaan

Daarnaast willen beide partijen met deze winkel meedoen aan het initiatief van 'Boost Gorredijk'. Dit betreft een werkgroep die leegstand tegen wil gaan en actief zoekt naar nieuwe lokale ondernemers en tijdelijke winkels die het winkelen in Gorredijk leuker en aantrekkelijker maakt.

Ook open op zondag

De politieke pop-up store is geopend op de zaterdagen 1, 8 en 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Omdat beide partijen groot voorstander zijn van de koopzondag is de winkel ook open op zondag 16 maart van 11.00 tot 15.00 uur.