Bouw aan aquaduct Drachtsterweg vandaag begonnen

Drachten - LEEUWARDEN - Het startschot voor de bouw van het aquaduct en verdiepte ligging in de Drachtsterweg is vandaag gegeven.

Met hulp van de directeur van Heijmans heeft gedeputeerde Sietske Poepjes een eerste damwand geslagen. ,,It is safier, we gean los mei in prachtprojekt.”
Loswal De damwand is bedoeld voor de bouw van de loswal waar schepen kunnen aanleggen voor het afvoeren van grote hoeveelheden grond die vrijkomen. Begin maart wordt ook in het kanaal zelf gestart met de werkzaamheden. Later in het voorjaar beginnen de werkzaamheden bij de kruising Zuiderburen, deze wordt ongelijkvloers gemaakt. App Drachtsterweg De genodigden kregen ook een impressie te zien van een app die voor het project is ontwikkeld. Met deze app kunnen mensen met hun tablet of smarthphone de toekomstige Drachtsterweg in 3D bekijken. De app is vanaf maart te downloaden. Volg het project De werkzaamheden zijn ook op andere manieren goed te volgen. Onder de huidige Drachtsterbrug is een uitkijkpunt dat zonder begeleiding is te bezoeken. Het informatiecentrum aan de Wiardaplantage is dagelijks open voor publiek en binnenkort gaan er twee webcams live die via de website vrij-baan.nl zijn te volgen. Project Drachtsterweg en omgeving Het project Drachtsterweg en omgeving is een van de veertig Leeuwarden Vrij-Baan projecten. Een meerjarig infraprogramma waarin de gemeente Leeuwarden, Rijkswaterstaat en de provincie Fryslân samenwerken. Het project bestaat uit meerdere onderdelen. Heijmans gaat aan de slag met het aquaduct bij de Drachtsterbrug, de verdiepte ligging en het kruispunt bij Zuiderburen. Jansma gaan vanaf komend voorjaar verder met de fiets- en sloepenonderdoorgang ter hoogte van Wiarda. Eind 2015 Eerder werd al het Drachtsterplein aangepakt, ook een onderdeel van de Drachtsterweg. Zoals de planning nu lijkt, kan het verkeer eind 2015 over de nieuwe Drachtsterweg rijden.