Rubgy | Koploper De Wrotters onttroond in Heerenveen

Heerenveen - Koploper De Wrotters heeft zondag een gevoelige nederlaag geleden bij concurrent RC Feanster. In Heerenveen werd het 28-7 voor de thuisploeg, dat de ploeg uit Gorredijk daarmee van de koppositie stootte.

Het duel tegen Feanster was voor De Wrotters een cruciale. Bij winst konden de Gerdyksters een forse stap op weg naar het kampioenschap zetten, maar het liep anders. Binnen enkele minuten stond De Wrotters al met twee try’s achter en leek het een zware middag te gaan worden. Gelukkig voor de meegereisde supporters konden de Gerdyksters zich na dit zwakke begin nog oprichten. Tot aan de pauze had De Wrotters het betere van het spel, zonder overigens echt gevaarlijk te kunnen worden. Ook Feanster wist niet meer te scoren, waardoor er op de stand 12-0 werd gerust. Na de hervatting gingen beide ploegen aanvankelijk gelijk op, maar gaandeweg werd de thuisploeg sterker en was de Wrotters nog amper gevaarlijk op de helft van de tegenstander. Na nog twee try’s van de ploeg uit Heerenveen leek het kampioenschap op eens ver weg voor de dit seizoen in zeer goede vorm verkerende Gerdykster rugbyers. Uiteindelijk werd het harde werken beloond en verdween de hatelijke nul van het scorebord. Spannend werd het echter niet meer en uiteindelijk won RC Feanster het duel met 28-7. Door deze uitslag mogen de Gerdyksters hopen op een misstap van de concurrentie in de race om de titel. Komend weekend gaat De Wrotters op bezoek bij RC Dwingeloo/Big Stones.

Stand

1. RC Feanster 13 - 53 2. RC De Wrotters 13 - 49 3. RC Greate Pier 14 - 46 4. EARC Big Bulls 2 13 - 36 5. RC Emmen 11 - 30 6. RC Dwingeloo/Big Stones 12 - 21 7. RC Groningen 3 12 - 19 8. GSRC 2 11 - 15 RC Zwolle 2 13 - 7