Springpaardenveilig start met bieden op beeld voor Manege Onder de Linde

Beetsterzwaag - De springpaardenveiling Sale of the Rising Stars, die komende zaterdag plaatsvindt tijdens het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten, trapt af met een openingsstuk voor een goed doel. Kunstenares Yvonne Piller stelt een bronzen beeld beschikbaar, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag.

Het bronzen beeld van een attent stappend paardje is circa dertig centimeter hoog op een gegoten sokkel. Yvonne Piller staat bekend om haar figuratief werk. Haar kracht zit in het uitbeelden van paarden,honden en mensen. Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag is een voor Friesland unieke manege waar therapeutisch en recreatief paardrijden wordt gegeven aan ruiters met een beperking. De manege is voorzien van alle moderne faciliteiten voor ruiters en paard en er is beschikking over specialistische (hulp)middelen die onmisbaar zijn bij een manege voor gehandicapte ruiters. Manege Onder de Linde is een stichting en krijgt geen overheidssteun. Naast de inkomsten uit de lesgelden zijn ze afhankelijk van giften en donaties.De opbrengst van het veilingstuk, de loten die op zondag 19 januari tijdens ICNN Drachten verkocht worden en de inzameling via de collectebus bij de kassa en op het secretariaat, worden gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe tractor.

Springtalenten

De Sale of the Rising Star gaat zaterdag rond 19.00 uur van start. Springpaardenhandelaar Teus van den Brink heeft dertien jonge springtalenten geselecteerd, die over de hele wereld verkocht zullen worden. www.saleoftherisingstars.nl www.manegeonderdelinde.nl