Presentatie DADA in Stijl bij ROC Friese Poort in Drachten

Drachten - Afgelopen woensdag 6 februari vond de officiële presentatie plaats van het kunsttijdschrift DADA in Stijl: On the Edge. Vol. 5., een kunsttijdschrift dat wordt uitgegeven door Museum Dr8888, waarbij nauw wordt samen gewerkt met ROC Friese Poort in Drachten.

Het magazine slaat een brug tussen de kunststromingen DADA en De Stijl en de actualiteit. Kunstenaar Sanne Boekel heeft een speciale bijdrage mogen leveren aan het tijdschrift: ze werd namelijk uitgenodigd door de redactie om een zeefdruk te maken voor de Special Edition van het tijdschrift. De kunstenaar was ook bij de presentatie aanwezig. Het tijdschrift met de special edition vond gretig aftrek.

De eerste drie exemplaren van de nieuwe DADA in Stijl Volume 5, nr 6 Special Edition werden overhandigd aan Dick ter Wee, directeur ROC Friese Poort in Drachten, Marjan Sijperda, Wethouder van o.a. Kunst & Cultuur en Paulo Martina, directeur van Museum Dr8888.

De studenten van ROC Friese Poort zijn heel trots op de samenwerking met Museum Dr8888 en hun aandeel in het tijdschrift en het kunstwerk dat ze hebben gemaakt. Naast het tijdschrift, werd het ook het eindwerk van vele andere studenten gepresenteerd. Zo was er een presentatie van 24 studenten van Manuel Rumahloine die voor de vakken Nederlands en Mediavormgeving een DADA Typografie project hebben gedraaid en een prachtige presentatie hebben voorbereid, waaronder de performance GRAFITY FALLS INTRO SONG door Lotte van den Bosch, Pieter Huizenga, Anne Pieter van Huizen en Simone Dalstra.

Bovendien was het hele redactieteam van het nieuwe online tijdschrift LOADS aanwezig. Zij hebben onder leiding van Bas Jongerius, docent journalistiek en fotografie, een fraai nieuwsplatform gecreëerd.

De vormgevers van Krêftich en Mediavormgeving maakten een fantastische aankondigingsposter. En de studenten van Art & Design Feike, Lisanne en Sjoukje van BEAT! maakten een DADA FOTOBOOTH met DADA attributen als een mond, oog en snor.

En last but not least: de studenten van de afdeling Horeca verzorgden de heerlijke hapjes en drankjes, waaronder koekjes in de vorm van een 8. Al met al een geslaagde presentatie!

 

Over DADA in Stijl

DADA in Stijl is een kunsttijdschrift dat wordt uitgegeven door Museum Dr8888, waarbij nauw wordt samen gewerkt met ROC Friese Poort in Drachten. Met dit magazine wordt een brug geslagen tussen de kunststromingen DADA en De Stijl en de actualiteit. Dit themanummer On the Edge gaat over avant-garde in typografie. DADA in Stijl bestaat deze maand precies zes jaar. De Museumvereniging riep het project uit tot ‘best practice diversiteit en inclusiviteit’.

Samen met acht studenten vormde Hester Jenkins van Museum Dr8888 de situationele redactie: Julia Hoek, Femke Sangers, Freya de Haan (ROC Friese Poort in Drachten), Laura Hoogsteden, Sandra Kort, Femke Burke (Minerva Academie), Berber Plantinga en Jaike van den Berge (NHL-Stenden).

Deze acht studenten maakten een kunstpagina met als uitgangspunt het citaat van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys ‘Creativiteit is ons werkelijke kapitaal’. Van deze creatieve kunstpagina’s hebben Freya de Haan, Femke Sangers en Julia Hoek, samen met de afdeling Fotografie een prachtige tentoonstelling gemaakt, die deze week nog in de kantine van gebouw D van ROC Friese Poort in Drachten te zien zal zijn.