Omrop Fryslân zoekt acteertalenten voor nieuwe serie

Friesland - Omrop Fryslân en Tryater starten de komende maanden met de casting voor de nieuwe Friese dramaserie ‘De Keet’.

Voor ‘De Keet’ worden acteurs gezocht tussen de 15 en 25 jaar die Fries spreken. Het dramaproject is een samenwerking tussen Omrop Fryslân en theatergezelschap Tryater. De serie zal in de zomer van 2013 opgenomen worden.

Opgave

Mensen kunnen zich tot en met 5 januari 2013 opgeven via dekeet. Er kunnen ook auditiefilmpjes geüpload worden op de facebookpagina van de serie: dekeet2013. De eerste auditieronde zal plaatsvinden op 19 en 20 januari bij Tryater. Daarna zijn er nog twee auditierondes. Eind februari moet de cast voor ‘De Keet’ compleet zijn.

Verhaallijn

Het idee voor de dramaserie komt van regisseur Mirjam de With uit Joure, zij heeft ook de regie in handen. In de nieuwe serie is ‘Diede’ de hoofdpersoon. Hij is negentien jaar en gangmaker bij een jongerenkeet ergens op het Friese platteland. Door een ernstig ongeluk raakt hij verlamd en kan hij zelfs niet meer praten. Dat verandert niet alleen zijn eigen leven drastisch, maar ook dat van zijn vrienden en familie.