Jasper S. bekent moord op Marianne Vaatstra

OUDWOUDE - De 45-jarige Jasper S. uit Oudwoude, die verdacht wordt van de verkrachting van en moord op Marianne Vaatstra, heeft een bekennende verklaring afgelegd.

De verdachte verklaarde donderdag 6 december tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne Vaatstra in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd. Hij verklaarde dat hij Marianne niet kende maar haar toevallig die nacht tegen is gekomen. Hij heeft Marianne onder bedreiging van een mes meegenomen het weiland in. De familie van Marianne Vaatstra is inmiddels op de hoogte gebracht van wat de verdachte tijdens het verhoor heeft verklaard.

Beperkingen

De officier heeft donderdag opdracht gegeven om de beperkingen op te heffen. Dit betekent dat de verdachte weer contact mag hebben met anderen dan alleen zijn advocaat.

Voorarrest

De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft op 5 december de voorlopige hechtenis van de verdachte met 90 dagen verlengd. Dit betekent dat de eerste openbare terechtzitting, al dan niet pro forma, in februari 2013 gepland wordt.