Turftrapers trappen af voor carnavalsseizoen

Tijnje - De naar verluidt oudste en meest actieve carnavalsvereniging De Turftrapers uit Tijnje viert vrijdag 9 en zaterdag 10 november het jaarlijkse Prinsenbal bij de residentie van de vereniging: Café Restaurant Overwijk in Tijnje.

Twee avonden lang zal de zaal bruisen van de activiteiten, georganiseerd door de 32 jarige carnavalsvereniging. Het Prinsenbal is traditioneel de opening van het carnavalsseizoen en zoals de naam al aangeeft, draait dit feest grotendeels om de Prins. Op vrijdagavond is het officiële gedeelte van het Prinsenbal. Deze avond staat in het teken van het afscheid van de huidige prins, Prins Iebele den Eerste. Om exact elf minuten over elf wordt de nieuwe Prins Carnaval benoemd.

Playbackshow

In de aanloop naar het officiële gedeelte op de vrijdagavond wordt er een playbackshow gehouden waar talenten uit Tijnje en wijde omgeving zich voor op kunnen geven.

Cabaret en Die Twa

Op zaterdagavond wordt de nieuwe Prins Carnaval voor de tweede keer gepresenteerd. Daarnaast wordt er op deze avond door de raad van De Turfrapers een cabaretvoorstelling opgevoerd met de titel 'Krekt Oars'. Daarna is het de beurt aan het duo Die Twa.