Heerenveen ook in Utrecht met de billen bloot

Utrecht - Heerenveen mocht in Utrecht proberen het zo geschonden blazoen enigszins op te poetsen. Dat lukte echter totaal niet. Ondanks vele 100% kansen voor de gasten, won Utrecht met 3-1.

Van Basten trad aan met de zelfde spelers als vorige week tegen Roda JC. De coach had bedacht dat Heerenveen het vooral van de omschakelmomenten moest hebben, en die visie bleek in de eerste helft zeer terecht. Alleen was het jammer dat zijn voorwaartsen de kansen die er kwamen niet in doelpunten wisten om te zetten. De meest fraaie kansen waren niet besteed aan Filip Djuricic, terwijl ook Van la Parra en Finnbogason het vizier niet op scherp hadden staan. Meestal valt het doelpunt dan aan de andere kant, maar dat viel mee, want ook de spitsen van Utrecht hielpen fraaie mogelijkheden om zeep.

Verdediging

Opnieuw bleek dat de verdediging van Heerenveen veel steken laat vallen. Met name bij spelhervattingen van de tegenstander wordt er dramatisch slecht gedekt. Het leverde Utrecht een handvol kansjes op, die evenwel niet werden benut. Na de pauze een zelfde beeld. Utrecht mocht het spel maken, terwijl Heerenveen loerde op een geniepig countertje. Dat leverde direct drie 100% kansen op voor Van la Parra, Finnbogason en Marecek. Zij misten jammerlijk en dan weet je dat het moeilijk wordt. In de 66-ste minuut was het invaller Leon de Kogel, die ongehinderd mocht raak schieten. Zomer en Kum waren in geen velden of wegen te bekennen. Drie minuten later veroorzaakte Finnbogason een strafschop door een handsbal te maken. Nordfeldt stopte de inzet van Mulenga, maar De Kogel mocht echter wederom ongehinderd de rebound binnenschieten. Van Basten verving Kum door Otigba die z'n debuut maakte. De debutant mocht nog even hopen toen Finnbogason een kwartier voor tijd een strafschop benutte. Zijn 13-de treffer van het seizoen bleek echter niet van veel waarde, want in de slotminuut was het Mulenga die de 3-1 eindstand op het scorebord zette. Wie weet komt de ommekeer woensdagavond, wanneer voor de beker in het eigen stadion tegen Feyenoord mag worden gespeeld.