Wordt Johannes Rypma tweede Friese winnaar van The Voice of Holland?

OUDEGA - Het derde seizoen van The Voice of Holland zou zomaar de tweede Friese winnaar kunnen opleveren. Afgelopen januari won Iris Kroes uit Drachten. Vrijdag kan Johannes Rypma uit Oudega (Súdwest-Fryslân) de talentenjacht van RTL 4 op zijn naam schrijven.

Met de hakken over de sloot

Johannes, zingende servicemonteur bij BOS Mechanisatie in Easterein, ging eind oktober met de hakken over de sloot naar de liveshows van het televisieprogramma. In 'the battle' kon hij de jury nog maar net overtuigen ten koste van Marco Oostra uit Groningen.

Kijkers helpen Johannes

In de liveshows helpen de kijkers de Friese zanger steeds een ronde verder door massaal te sms'en. Dat de jury hem steeds lage beoordelingen geeft, is daardoor bijzaak. In de halve finale kreeg hij zelfs van de jury de voorkeur boven concurrent Maame Joses.

Populariteit

Vrijdag wordt duidelijk hoe de stemverhoudingen liggen ten opzichte van de andere drie finalisten van 'The Voice': Leona Philippo, Floortje Smit en Ivar Oosterloo. Johannes heeft verreweg de meeste volgers op Twitter van de vier kandidaten. Google Trends geeft aan dat er in december het meest wordt gegoogeld op Floortje Smit. Als er 100 keer gezocht wordt op Google op Floortje Smit, dan is er 88 keer gezocht op Leona Philippo, 60 keer op Johannes Rypma en 58 keer op Ivar Oosterloo.

Single in iTunes

Het publiek bepaalt in de finale welke deelnemer The Voice wint. Het aantal downloads van de singles, die sinds de halve finale beschikbaar zijn bij iTunes, telt mee voor de uitslag. Elke download telt als dubbele stem. De single van Leona Philippo staat eerste in iTunes, Johannes 11e.
  • - 1e: Leona Philippo – Could You Be Loved
  • - 7e: Floortje Smit – Every Breath You Take
  • - 11e: Johannes Rypma – When The Lady Smiles
  • - 24e: Ivar Oosterloo – Baby

Media-aandacht

In de laatste week voor de finale duiken de finalisten overal op. Bezoekjes aan alle radiostations, RTL Boulevard en bijna dagelijks zijn ze te vinden op de website van de Telegraaf. Voor de winnaar wordt het de komende week ongetwijfeld nog drukker.

Vier optredens in finale

De finalisten zingen vrijdag vier nummers. Johannes zingt het nummer van de 'blind auditions' - All Summer Long, treedt op met zijn coaches Nick en Simon, zingt samen met de band Racoon en sluit af met zijn eigen single When the Lady Smiles, een cover van Golden Earring. De live-uitzending op RTL 4 begint om 20.30 uur. Johannes in de studio van Radio 538 met When the Lady Smiles: http://youtu.be/Jy7vbeYbvEI?t=20s