Cursus edelsmeden in Makkinga | Zelf stenen slijpen en sieraden maken

Makkinga - Edelsmid Margriet Moerenhout uit Makkinga biedt haar cursisten de mogelijkheid om een eigen halfedelsteen te slijpen en in een sieraad te verwerken.

Het slijpen wordt geleerd onder leiding van haar partner Gerard Veugelers, die jarenlang ervaring heeft als ‘slijpmeester’. De lesavonden in Moerenhouts atelier Siver & Stones aan de Veneburen starten op 14 en 16 januari. In de cursus wordt geoefend met diverse technieken en wordt stap voor stap geleerd hoe je je eigen sieraad maakt. Er wordt begonnen met koper, alpaca of messing, later kan ook in zilver of goud worden gewerkt. Margriet Moerenhout: “Het is opvallend hoeveel de cursisten in die eerste lessen al hebben geleerd. Er zijn echt heel mooie werkstukken gemaakt. Er zit veel talent hier in de regio!” Het werken met zelf geslepen halfedelsteen geeft een extra dimensie aan de cursus. Hiernaast kunnen natuurlijk ook echte edelstenen verwerkt worden. Het edelsmeden is een eeuwenoud ambacht dat oneindig gevarieerd is: het blijft zich ontwikkelen en er worden steeds nieuwe technieken toegepast waarvan er veel in de cursus te leren zijn. "Het bezig zijn met mooie materialen en het maken van een sieraad of object naar eigen idee is heel ontspannend en geeft veel voldoening", aldus Margriet Moerenhout.

Aanmelden

Wie interesse heeft in de cursus vindt meer informatie op de website www.silver-stones.nl of kan bellen naar: 06-12600388 of 0516-427980.