Voetbal | Jong Blue Boys geen partij voor koploper Tijnje

Nij Beets - Tijnje blijft het crescendo doen in de 5de klasse C. In Nij Beets won de koploper zondagmiddag met 0-5 van laagvlieger Blue Boys.

Tijnje, dat vorige week nog naaste belager Haulerwijk in een directe confrontatie van zich afschudde, zat er tegen Blue Boys vanaf het eerste fluitsignaal bovenop. De ploeg wilde snel scoren, maar daardoor werd het spel onnauwkeurig en slordig. Verder dan een handvol kansen kwam Tijnje niet. In de 25ste minuut werd de aanvalslust dan eindelijke beloond. Gerlof Dijkstra tikte op aangeven van Hein Lageveen de 0-1 binnen. De jonge ploeg van Blue Boys kwam in het spel amper voor, maar toch kon Tijnje niet meteen doordrukken. Daarvoor ontbrak de beslissende eindpass. Net voor rust kwam Tijnje toch op de dik verdiende 0-2. Santi Bosma schoot de bal vanaf randje zestien onhoudbaar tussen de palen. Na rust pakte Tijnje de draad weer op en bleef goed voetballen richting de goal van Blue Boys. Dit leidde al snel tot de definitieve beslissing, toen Erik Jan Veldhuizen er van afstand 0-3 van maakte. Tijnje stapelde daarna kans op kans, maar mede door zijn prima keepende doelman wist Blue Boys de schade enigszins te beperken. De man die de wedstrijd openende, tekende ook voor het slotakkoord. Gerlof Dijkstra leidde zowel de 0-4 als de 0-5 zelf in. Tijnje boekt daarmee een terechte overwinning, die zeker hoger had kunnen uitvallen. Naaste belager Haulerwijk wist zondag ook te winnen, maar de anderen concurrent, Mildam ging verrassend onderuit bij de Wilper Boys. Zo lijkt het voorlopig dus te gaan tussen Tijnje en Haulerwijk.

Programma

Dinsdagavond speelt Tijnje een oefenwedstrijd tegen Workum. Volgende weekend hoeft er niet te worden gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 16 februari uit tegen Wispolia. Een echte streekderby.