Korfbal | Oerterp wint overtuigend van Noordenveld

Ureterp - In sporthal De Wier in Ureterp heeft Oerterp zondagmiddag een prima overwinning geboekt op Noordenwold. De ploeg uit Roden werd door de scherp spelende thuisploeg met 29-15 het bos ingestuurd. De heenwedstrijd ging eerder dit seizoen nog met 21-20 verloren.

Oerterp wilde zich dus graag revancheren en begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond het dan ook 4-1 in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen schoten met scherp in het eerste gedeelte van de wedstrijd en na een kleine 20 minuten stond het 9-6. Oerterp kon het hoge tempo aanvallend volhouden en bleef de korf gemakkelijk vinden. Noordenveld kon de blauw-witten niet meer bijhouden en bij rust stond er een dik verdiende 16-8 stand op het scorebord. Na rust bleef Oerterp scoren en bracht het verschil snel op 10 goals. Ondanks dat de wedstrijd na rust snel beslist was, bleven de Oerterpers scherp spelen. Aanvallend was de thuisploeg oppermachtig, wat uiteindelijk resulteerde in een uitstekende 29-15 overwinning.

Oerterp 2

Oerterp 2 nam het zondag in eigen huis op tegen rode lantaarndrager Noordenveld 2. Aanvallend werd het een prima wedstrijd, verdedigend een stuk minder. Via de ruststand 11-8 wonnen de Oerterpers uiteindelijk met 21-19.

Programma

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor de Oerterpselectie. V&V 1 en 2 komen dan op bezoek in sporthal De Wier.