Korfbal | LDODK redt het niet tegen Dalto

Gorredijk - Het lukte LDODK/AH Gorredijk niet om zaterdag opnieuw bonuspunten te scoren. Tegen Dalto/BNApp.nl werd de stunt van twee weken geleden tegen KZ niet herhaald. Maar LDODK kwam aan het eind van de wedstrijd nog heel dichtbij: 23-24.

Beide ploegen hadden de punten hard nodig. Dalto om aansluiting te houden met de bovenste helft van de ranglijst en LDODK/AH Gorredijk om juist los te komen van de onderste twee plekken. Twee weken geleden nam LDODK op de ranglijst afstand van concurrent OVVO. Vorige week won OVVO in de laatste seconden van DVO en trok zo de stand weer gelijk.Voor LDODK was het dus vooraf duidelijk wat er moest gebeuren. Dat lieten ze zien ook. Het achttal van Jan Sjoerd Pool ging voortvarend van start. Door doelpunten van Geertje Hoekstra, Erwin Zwart en André Zwart stond er binnen zes minuten 4-0 op het scorebord. Daltomaakte in het begin van de wedstrijd onnodig veel fouten, maar LDODK verzuimde in deze fase om de voorsprong te vergroten. Er waren genoeg kansen, maar daar werd slordig mee omgegaan. LDODK had moeite met het achterverdedigen van Dalto, de rebound bracht Dalto weer te snel balbezit. Daarentegen kwam Dalto halverwege de eerste helft beter in de wedstrijd en in mum van tijd was het zomaar 5-6. Om en om scorend werd het 12-12 bij ruststand. De laatste goal, een echte buzzer beater, kwam op naam van Betty Jansma. Na rust bleven de beide teams in evenwicht, tot 13-13. Daarna liep Dalto uit naar 13-16. LDODK bleef moeizaam aanvallen. Er zat geen tempo in het spel en de doelpunten waren duur. Op de stand 15-20 besloot Jan Sjoerd Pool in te grijpen. Hij bracht Collin van der Molen in het veld voor Menno Russchen en even laten verving Martijn Zwart de goed spelende Markus de Boer. Dalto kreeg het nog even lastig. LDODK kreeg in de laatste fase van de wedstrijd nog een kleine opleving door sterk aanvallend werk van André Zwart. Berber Buis kwam in het veld voor Jildou Slagmann om een sterkere rebound te krijgen. Dalto liet LDODK terugkomen tot 23-24 en daarna kreeg de thuisclub nog de ultieme kans op de gelijkmaker. Een vrije bal in de laatste seconden van de wedstrijd werd door André Zwart helaas gemist. Eindstand 23-24. Al met al een terecht overwinning voor Dalto volgens Jan Sjoerd Pool. “We hadden moeite met het achterverdedigen van Dalto. De tweede helft hadden we bij vlagen goed spel maar bij vlagen liep het ook niet. Op het laatst kwamen we op één punt en hadden we de gelijkmaker in handen. Maar het mocht niet zo zijn.”

Programma

Volgend weekend heeft LDODK/AH Gorredijk een vrij weekend vanwege de interland tussen Nederland en België. Op zondag 9 februari (16.30 uur) speelt LDODK thuis tegen Nic.