Koeweiti's en Sweachster manege slaan slag op paardenveiling ICNN Drachten

Drachten - Een bronzen beeld van een paard dat is gemaakt door kunstenares Yvonne Piller, heeft zaterdag €6.000 opgeleverd op de springpaardenveiling van ICNN Drachten.

De opbrengt gaat naar manege Onder de Linde in Beetsterzwaag, waar ruiters met een handicap recreatief en therapeutisch kunnen paardrijden. De manege kan het geld goed gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe tractor, want de oude is versleten. Het veilingstuk werd ingebracht door de organisatie van ICNN Drachten, Die doneert ook de opbrengt van een lotenverkoop en een collecte onder het publiek en de eigen medewerkers aan de manege.

Omzetrecord

De vierde editie van de springpaardenveiling Sale of the Rising Stars op ICNN Drachten zette opnieuw een record neer. Vorig jaar brachten de dertien veilingpaarden €332.0000, dit jaar steeg de omzet naar €377.000. Teus van den Brink, die de paarden selecteerde, was na afloop een tevreden man. Met €70.000 werd E. La Carla H (Cantos x Emilion) de veilingtopper. Ze zal haar carriere vervolgen in Koeweit, net als de vierjarige, voor €44.000 afgeslagen Frasier (Carambole x Padinus x Numero Uno). Easy to Love LB (Cassini Boy jr.x Quite Easy I) werd voor €36.000 afgeslagen. Drie paarden brachten €30.000 op, waarvan de vijfjarige Ester (Quasimodo Z x Athlet Z) naar de Ierse springruiter Cameron Hanley gaat. De andere twee zijn Evalien (Ustinov x Jumpilot) en Eurvette O (Douglas x Manhattan). Voor €26.000 vertrekt Foot Loose (Baltic x Cavalier) naar de Deense stallen van Andreas en Christian Schou. De Belg Gilbert De Roock kocht Fabel (Up to Date x Cavalier) voor €24.000. Gemiddeld brachten de dertien jonge springtalenten €29.000 op.