Rugby I De Wrotters blijft aan kop na zege op Greate Pier

LEEUWARDEN - RC De Wrotters heeft in de strijd om de titel goede zaken gedaan door zondag in Leeuwarden te winnen van RC Greate Pier, dat eveneens vol ambities zit als het om het kampioenschap gaat.

De Gerdyksters namen in de Friese hoofdstad al snel het initiatief in de wedstrijd. In de eerste tien minuten werden er twee trys afgekeurd. Snel daarna kwamen de eerste punten op het scorebord: 0-5. Door goed druk te zetten was De Wrotters heer en meester op het veld. Echter, na de eerste try kwam ook Greate Pier meer in de wedstrijd en werd het een meer gelijk opgaande strijd. Voor de rust was de Wrotters nog één keer in staat om door de linies van de tegenstander heen te breken. Omdat ook de conversie werd gemaakt kwam de ruststand uit op 0-12. In de tweede helft waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Ook defensief stond het aan biede kanten als een huis, waardoor het maken van trys lastig was. Tien minuten voor het einde scoorde Greate Pier een try na een grote fout aan de kant van De Wrotters. Uiteindelijk kwam De Wrotters niet meer in de problemen en won het duel met 5-12. >Meteen na de wedstrijd werd door de beide teams een speler van Greate Pier in het zonnetje gezet wegens het scoren van zijn eerste try. De wedstrijd had op deze manier een gezellige afsluiting waarin beide teams elkaar met veel respect behandelden.

De stand

1. RC De Wrotters 12-49 2. RC Feanster 12-48 3. RC Greate Pier 12-40 4. The Big Bulls 2 11-31 5. RC Emmen 11-30 6. Dwingeloo/Big Stones 12-21 7. GSRC 2 11-15 8. RC Groningen 3 11-15 9. RC Zwolle 12-7