Basketbal | Five Pack nog een wedstrijd verwijderd van titel in 2e klasse

Leeuwarden - Koploper Five Pack heeft de uitwedstrijd tegen het Leeuwarder Groen Ster met pijn en moeite gewonnen. Werden de vorige twee ontmoetingen nog eenvoudig over de streep getrokken, deze keer moesten de Ureterpers vol aan de bak voor de punten.

De verdediging van Five Pack stond zeer zwak en aanvallend vielen de ballen niet door het netje. Het eerste kwart werd met een kleine voorsprong afgesloten 10-15. Door een strenge toespraak van de coach werden alle koppen voor even de zelfde kant opgezet. Verdedigend stond het beter en ook de scores vielen makkelijker. De voorsprong werd uitgebreid en met rust was er een gaatje van 11 punten: 24-35. Na de thee wist Five Pack de wedstrijd uit te spelen zonder in gevaar te komen. Puntje voor puntje kon de voorsprong worden uitgebreid en werd de wedstrijd gewonnen met 55-76. Topscores: Lennart Hoving 19 en Edo Slump 18 punten. “Ondanks dat het niet gemakkelijk ging, hebben we deze wedstrijd verdiend gewonnen door er met z’n allen voor te vechten. Nu kunnen we het volgende week in eigen huis afmaken”, aldus Jorge Aquilera.

Historische kampioenswedstrijd

Vrijdag kan Five Pack voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen worden van de 2e klasse. Het duel tegen Jumping Five wordt gespeeld in MFC de Wier in Ureterp en begint om 20.45 uur.