Actium start met bouw woningen in Grietmansstraat Oldeberkoop

Oldeberkoop - In opdracht van woningcorporatie Actium start bouwbedrijf Kooi uit Appingedam deze week met de bouw van zeven betaalbare en energiezuinige woningen aan de Grietmansstraat in Oldeberkoop. Dankzij de snelle prefab-bouwmethode zijn de woningen binnen zes maanden klaar.

Deze week start de aannemer met de voorbereidingen voor het aanbrengen van de fundering. De oplevering van de huizen vindt volgens planning in de zomer van dit jaar plaats.

Levensloopbestendig

Met de bouw van de nieuwe, zogenoemde levensloopbestendige woningen speelt Actium in op de toenemende vergrijzing in Oldeberkoop. Dit betekent niet dat de huizen alleen bestemd zijn voor een oudere doelgroep; de huizen zijn geschikt voor mensen in alle levensfasen. De woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en voldoende bewegingsruimte voor rollator, rolstoel en scootmobiel. Mensen die minder goed ter been zijn kunnen er dankzij deze indeling ook goed wonen.

Energiezuinig

Om plaats te maken voor de nieuwbouw werden eind vorig jaar acht verouderde huurhuizen gesloopt. Vanwege de kleine woonoppervlakte en de matige isolatie voldeden deze woningen niet meer. De nieuwe huizen voldoen aan de moderne eisen op gebied van duurzaamheid; ze worden voorzien van hoogwaardige isolatie, een hoog­rendements cv-ketel en energie­zuinige vloerverwarming op de benedenverdieping. Dit is niet alleen positief voor het milieu, maar ook voor de energierekening van de bewoners. Actium gaat de nieuwe huizen verhuren tegen prijzen onder de huurtoeslaggrens.