Avondsfeerwandeling in natuurgebied Van Oordts Mersken bij Beetsterzwaag

Drachten - BEETSTERZWAAG - Genieten van het vallen van de avond over het Staatsbosbeheer-natuurgebied Van Oordts Mersken kan op vrijdagavond 9 mei. Om 19.00 uur start hier een avondsfeerwandeling vanaf de uitkijktoren aan het Koningsdiep, bij de parkeerplaats aan de westkant van de weg tussen de Trijehoek en Beetsterzwaag.

Liefhebbers van bijzondere natuur en mooie landschappen zijn welkom om mee te gaan en zich aan te melden via 0513-464064. Natuurgebied Van Oordts Mersken heeft een hoge natuurwaarde en is daarom Natura2000-gebied (netwerk van bijzondere natuurgebieden in Europa). Het is een gesloten natuurreservaat en dus niet toegankelijk. Speciaal voor deze gelegenheid is het natuurgebied eenmalig opengesteld. Deelname kost €3, er kunnen maximaal twintig personen deelnemen. Voor informatie zie www.beetsterzwaagnatuurlijk.nl, ook voor andere excursies uit het jaarprogramma 2014.
Uitwaaierend beekdal De tocht gaat over zandkoppen, langs madelanden, blauwgraslanden en over dijkjes. Een afwisseling van besloten bosschages en prachtige vergezichten over het hier uitwaaierende beekdal scheppen een sfeer van oneindigheid. Tijdens de wandeling openbaart zich regelmatig een weidsheid naar het westen. Bij helder weer is hierdoor het dalen van de zon en het kleuren van de lucht volop te beleven. Tegen de avond willen de meeste vogels laten horen dat ze er nog zijn. Daardoor kun je het geluid van stilte goed horen. Dit zijn enkele ingrediënten die deze avondsfeer wandeling onvergetelijk kunnen maken. Excursie met uw eigen groep Deze excursie wordt georganiseerd door de Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten (BNG). BNG organiseert het hele jaar excursies door alle ‘groene parels' in en rond Beetsterzwaag. Op aanvraag wordt voor groepen een eigen excursie georganiseerd. Zie www.beetsterzwaagnatuurlijk.nl Op de foto De oude trambrug, nu een fietspad, over het Ald Djip.