Hallo Venray met release-album Show in Poppodium Iduna in Drachten

Drachten - DRACHTEN - In maart bracht de Nederlandse indie-pop/rock band Hallo Venray haar dertiende album Show uit. Ter ere van de release van dit album geeft de band zaterdag 10 mei een optreden in Drachtster popzaal Iduna. Vanaf 20:00 is het poppodium geopend, het Friese Echoland zal de avond aftrappen.

DRACHTEN - In maart bracht de Nederlandse indie-pop/rock band Hallo Venray haar dertiende album Show uit. Ter ere van de release van dit album geeft de band zaterdag 10 mei een optreden in Drachtster popzaal Iduna. Vanaf 20:00 is het poppodium geopend, het Friese Echoland zal de avond aftrappen.
Beïnvloed door Butthole Surfers en Dinosaur Jr. begint Hallo Venray vanaf 1987 in het landelijke kraakcircuit te spelen. Gaanderhand wordt er steeds vaker in de reguliere zalen gespeeld en komen ook invloeden van Neil Young, Velvet Underground en The Beatles om de hoek kijken, om in 1992 door te breken en het Pinkpop festival van datzelfde jaar te openen.  Sinds deze tijd wordt echter het experiment ook zeker niet geschuwd en dat hoor je op Show. Met hun gebruik van dynamiek, vernieuwingsdrang, vakmanschap, maar toch pakkende songs, hebben ze met Show een nieuw meesterwerk afgeleverd.
Zaterdag 10 mei • open 20:00 • toegang € 10,- Drachtster Brûzerfestival wegens succes terug Na een succesvolle editie in 2013 wordt op zondag 11 mei voor de tweede maal het Brûzerfestival gehouden in Drachtster popzaal Iduna.
Het Brûzerfestival is een initiatief van bluesrockband De Brûzers die op zondagmiddag vanaf 15:00 uur met bevriende Drachtster bands het podium van Iduna betreden. Naast De Brûzers treden ook Sounds FamiliairHonke de Par en de Mad Parents op. Naast eigen materiaal brengen alle bands ook een eigen versie van het Brûzers nummer Ik bin in Brûzer yn myn Crûzer ten gehore. De toegang is gratis.
Zondag 11 mei • open 15:00 • gratis toegang