Frisiaturner Ronald Steensma is Nederlands kampioen op ringen

Drachten - Ronald Steensma, turner bij gymvereniging Frisia uit Beetsterzwaag, haalde dit weekend goud op het NK turnen. 

Zaterdag en zondag stonden in het teken van het NK turnen heren voor de 3e en de 2e divisie en de toestelfinales in Sportcentrum Galgenwaard  in Utrecht.
Via de voorronde had Ronald zich als tweede geplaatst voor de meerkampfinale en hij wist zich voor brug, ringen, voltige en vloer te plaatsen bij de toestelfinales. De meerkampfinale kende enorme concurrentie, de jongens stonden heel dichtbij elkaar qua scores.
Bij Ronald verliep de vloer en sprong wat minder dan normaal, maar zijn rek was erg goed. Zijn rin-oefening kende een uitvoering van 9,25; ook erg goed.
In de meerkamp werd hij heel netjes 10e.
Zondag
Zondag was het de dag van de toestelfinales. Ronald begon bij vloer. Hier wist hij 5e te worden. Zijn oefening ging een stuk beter dan de dag daarvoor.
Op voltige stond hij lange tijd 3e maar hij werd op het laatste moment nog ingehaald en dus een vierde positie.
Brug ging netjes, superstrakke handstand hef en ook de vooropzet naar handstand was nagenoeg perfect. Ook hier werd hij 4e.
Op ringen liet hij de mooiste oefening van het seizoen zien met een hele stabiele achteropzet, een prachtig plankje en het meest belangrijke; waarschijnlijk was zijn landing na de dubbelsalto volledig 'sticky' dus tot stand. Nederlands kampioen
Het duurde lang, de spanning was erg hoog, maar hij werd eerste en is dus Nederlands kampioen turnen op ringen bij de senioren niveau 5.