Grutte Pier komt naar Nijega

Drachten - Mannenbeweging Grutte Pier is een paar jaar geleden ontstaan in Bakkeveen als onderdeel van de christelijke beweging in Noord-Nederland, Unite in Christ.

Zo'n tien mannen kwamen in het begin op een vrijdagavond in een huiskamer bij elkaar. Om een goed gesprek te hebben over het geloof, twijfels te delen, elkaar te bemoedigen, samen te zingen, een balletje gehakt te nuttigen en een biertje te drinken.

En dat sloeg aan. Want al snel bleek dat het niet bij tien mannen bleef. Grutte Pier Bakkeveen nam een vlucht en vorig seizoen kwamen er zo'n 170 mannen samen in een loods van loonbedrijf Veenstra. Er wordt ook bewust gekozen voor bijvoorbeeld een loods of een skuorre en juist niet voor een kerkgebouw. Om de drempel zo laag mogelijk te houden.

Grutte Pier is het afgelopen seizoen uitgebreid naar vier locaties. Naast Bakkeveen komen er nu ook christelijke mannen samen in Kollum, Nij Beets en Zuidhorn. En daar komt in het seizoen 2014/2015 mogelijk de locatie Nijega bij.

Want een aantal mannen uit De Pein, De Tike, Aldegea en Nijega heeft de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat er op vrijdagavond 27 juni een Grutte Pier Bbb-party (Bijbel, barbecue, bier)georganiseerd wordt. Dat gebeurt in de schuur bij de familie Jacobi aan de Kommisjewei 102 in Nijega (inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur).

Wat gebeurt er die avond? Er is een boeiende spreker, er worden filmpjes gekeken, er wordt gezongen, er is ruimte voor gesprek aan de barbecue, het sportieve onderdeel ontbreekt ook niet en er wordt gezellig een biertje en/of frisje gedronken.

Opgeven kan via het mailadres gpnijega@uniteinchrist.nl