Locatiekunst Gert Nakken in vijver overtuin Huize Lyndenstein tijdens Kunstweekend Beetsterzwaag

Drachten -  Gert Nakken toont locatiekunst in de vijver van overtuin Huize Lyndenstein tijdens Kunstweekend Beetsterzwaag, 28 en 29 juni. Het zal verwondering oproepen, wat ook het thema is van dit jaar.

Toen kunstenaar Gert Nakken door de organisatie werd gevraagd iets met water te verzinnen raakte hij geïnspireerd door het nieuwe logo van het Kunstweekend dat door grafisch vormgever Fokkema is ontworpen.

Het logo is een gestileerde caleidoscoop, net zo kleurrijk en afwisselend als het Kunstweekend. Zelf zegt hij hierover: “Ik beschouw dit werk als decoratie voor het Kunstweekend. Mijn uitdaging was om de geometrische vorm van het logo vanuit het platte vlak ruimtelijk te maken en het te verbinden met de natuurlijke en authentieke omgeving van Beetsterzwaag”.

Enorme klus

Toen hij toestemde realiseerde hij zich niet wat voor een enorme klus hij zich op de hals ging halen. Het gaat om het logo dat driedimensionaal van hout is gemaakt (ca 1 m) en geschilderd in dezelfde kleuren. En dat in drievoud! Een eenzaam avontuur met allerlei obstakels. Toch zet hij door, benieuwd als hij is naar het eindresultaat. Dan ben je een ware kunstenaar die bewondering afdwingt.

Fysiotherapeut

In het dagelijks leven is Gert Nakken fysiotherapeut. In zijn vrije tijd volgde hij een aantal jaren de opleiding aan de kunstacademie Minerva in Groningen.

Spectaculair 

Het Kunstweekend,(28 en 29 juni), waarbij het in en om de Hoofdstraat van Beetsterzwaag bol staat van diverse culturele activiteiten wordt op 26 juni om 19.00 uur spectaculair geopend op Bilderberg Hotel Landgoed Lauswolt met een kunstproeverij, waarbij artiesten, muzikanten en kunstenaars zich presenteren.

Kijk voor meer info op www.kunstweekendbeetsterzwaag.nl