Dokkum krijgt overdekt speelparadijs Bombi

Dokkum - DOKKUM - Dokkum krijgt in oktober een Bombi speelparadijs. De indoor speeltuin wordt gebouwd aan de Koophandel, tegenover de Albert Heijn en naast cafetaria AnyTyme.

Eigenaar Durk Kasemier verwacht dat deze nieuwe vestiging van Bombi een toegevoegde waarde voor Dokkum heeft. ,,Want voor kleine kinderen is hier bij slecht weer weinig te doen. Bovendien past het bij de plannen van de gemeente om het toerisme te stimuleren en het levert ook nog eens werkgelegenheid op'', aldus Kasemier. Hij is hier terecht gekomen via zijn zwager Sybren de Vries, die twee jaar geleden met succes een Bombi in Drachten opzette. ,,Het heeft een jaar geduurd, maar we hebben nu een goede naam gecreëerd. Deze tweede vestiging in Dokkum levert weer extra naamsbekendheid op'', zegt De Vries.
Apenkooi Bombi is geschikt voor kinderen van 1 tot 11 jaar. Voor de allerkleinsten is er een zogenaamde softplayhoek. De rest van de kinderen kunnen zich uitleven in de grote apenkooi. Ondertussen kunnen ouders onder het genot van een kop koffie een boekje lezen of gebruik maken van gratis WiFi. ,,De kinderen vermaken zich hier wel, dus voor de ouders is het ook even ontspanning. Vanaf hun stoel hebben ze zicht op de kinderen. Het is ook mogelijk om bij Bombi kinderfeestjes te houden.'' Hygiëne en veiligheid Het speelparadijs in Dokkum wordt iets kleiner dan in Drachten, maar is wel vergelijkbaar. Hygiëne en veiligheid staan bij Bombi voorop. Er komt een grand café bij en een ijssalon met echt ambachtelijk Italiaans ijs. Kasemier ziet de naastgelegen cafetaria niet als een concurrent. ,,Integendeel, ik denk dat we elkaar kunnen versterken. Er komt steeds meer reuring op deze locatie. Er is al een klimpark, theater, een supermarkt, een cafetaria en binnenkort dus ook nog een indoor speelparadijs'', stelt de nieuwe eigenaar. Toen hij dit pand samen met zijn zwager bezocht, waren ze dan ook meteen verkocht. ,,Er zit ook nog een groot gratis parkeerterrein bij. Wat wil je nog meer.'' Het pand wordt gehuurd van Eric Kooistra uit Dokkum en grotendeels nieuw gebouwd. Er komt een nieuw dak op en de apenkooi met veel hindernissen is al uitgezocht. Centrale As De 45-jarige Durk Kasemier uit Bakkeveen kan niet wachten om in Dokkum aan de slag te gaan. ,,Ik vind Dokkum een prachtige stad. Ik heb er zelfs anderhalf jaar gewoond en kom er nog steeds graag. Ik werk al jaren in het westen van Nederland en was al langer op zoek naar een baan dichter bij huis. Dokkum is voor mij al een stuk dichterbij. Helemaal als de Centrale As straks klaar is.'' Tekst en foto's: Klasina van der Werf Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 15 augustus.    
Durk Kasemier ziet het als