Hobbyfestival en amateurkunstbeurs in Fries Congrescentrum in Drachten

Drachten - In het Fries Congrescentrum wordt zaterdag 23 augustus van 10.30 - 16.30 uur voor de vijfde keer het Hobbyfestival gehouden, deze keer voor het eerst samen met de Kunstenaarsbeurs Artistieke Handen. 

Hobbyfestival
Op het Hobbyfestival in het Fries Congrescentrum zullen de materialen aanwezig zijn voor onder andere (3D)Kaarten, sieraden, scrapbooken, poppen, stempelen, ponsen, zpagettie wol, miniaturen, etcetera.
Vele creatieve hobby's worden al jaren beoefend, maar steeds wordt er wel iets bedacht of uitgevonden om deze hobby's te vernieuwen of te verbeteren. Uiteraard komen er ook elke keer nieuwe hobby's bij die nog nooit aan het publiek getoond zijn. Het Hobbyfestival in Drachten is de uitgelezen plek voor de standhouders om de noviteiten op hobbygebied te tonen. Een bezoek aan het Hobbyfestival is de beste manier om zich te laten informeren over de nieuwe producten. Demonstraties, workshops of een gesprek met een 'kenner'...daar kan geen internet tegenop. Amateurkunstbeurs 'Artistieke Handen' Nederland is "uniek in de wereld" als het gaat om artisticiteit en creativiteit van de bevolking. Duizenden mensen besteden hun vrije tijd aan een hobby. Dat leidde in 1983 tot het oprichten van de Artistieke Handen beurs. Een beurs waarop al deze mensen hun Artistieke uitingen aan een groot publiek konden tonen. Een beurs die van meet af aan aansloeg bij de deelnemers en het bezoekende publiek. De formule van de beurs is er dan ook op gericht om iedereen die komt een aangename, gezellige en sfeervolle dag te bezorgen. Dat de beurs is geslaagd blijkt wel uit de honderden bezoekers die zij telkenmale weer op de been weet te brengen. Voor de deelnemers is Artistieke Handen de ideale plaats om buiten de familie- en vriendenkring te laten zien wat zij waard zijn. Bovendien ontmoeten zij er collega-kunstenaars waarmee zij, in een amicale sfeer, ideeën uitwisselen. Ook mogen zij tijdens de beurs hun gemaakte kunstwerken te koop aanbieden. Op voorwaarde dat het echte kunst is en geen seriewerk. Een regel waaraan ze zich maar al te graag houden, al is het maar om hun goede naam en die van hun collega's hoog te houden. Uniek werk Voor veel amateur-kunstenaars is dit de ideale manier hun dierbare hobby uit te kunnen oefenen. Op zo'n groot evenement komen nu eenmaal veel bezoekers. Een uitstekende graadmeter voor het niveau waarop je als creatief hobbyist bezig bent. Vindt men je werkstukken mooi dan is er altijd wel iemand die iets wil kopen. De verkoop van amateurkunst is er om weer financiële middelen te genereren om nieuwe materialen en gereedschappen aan te kunnen schaffen.
Wie bij Artistieke Handen iets aanschaft voor thuis of om cadeau te geven, die is verzekerd van een uniek werk, waarvan er maar één bestaat. Er is geen galerie ter wereld die zoveel variatie aan kunst in huis heeft; handgemaakte tassen, handwerk, stoelmatten met jeans, alles gemaakt van wol, zijde sjaals en nog veel, heel veel meer.
Gratis magazine
Het magazine Hobbyfestival nr. 4: 36 pagina's gevuld met informatie over diverse hobby's. De bezoekers krijgen deze gratis (zolang de voorraad strekt) bij de entree van het hobbyfestival in Drachten.