THOR klaar voor competitie na zege op Giethoorn

Opsterland-Ooststellingwerf - THOR heeft zondag thuis de bekerwedstrijd gewonnen van Giethoorn. Met een overwinning van 4-1 liet THOR zien klaar te zijn voor de competitie.

Na vele combinaties, goede aanvallen en veel balbezit nam Johan Abma van rechts een corner snel op de inlopende Thomas Visser. Deze aarzelde geen moment en schoot zuiver raak, 1-0. Hij maakte hiermee zijn eerste doelpunt voor THOR. Door een pass van de goed spelende en veel opkomende Alwin Paas kon na een aanval over de rechterflank Remco de Jong raak koppen op de vijf meter van Giethoorn, 2-0. THOR zat op rozen en de wedstrijd leek na dertig minuten al beslist. Kansen voor Giethoorn waren er tot dan toe nog niet geweest, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden kreeg rechtsback Alwin Paas de bal klemvast en floot de scheids voor een penalty. Deze werd door de spits van Giethoorn langs keeper Bantema geschoten, 2-1. De aansluitingstreffer van Giethoorn zou de gasten nieuwe hoop kunnen geven.
Niets was echter minder waar. Nadat Remco de Jong wegens een blessure werd vervangen door Geertwim de Kleine, was het een minuut of vijf later Jorrit Jan Mulder die na een prachtige combinatie dwars door het hart van de verdediging van Giethoorn raak kon tikken. Met 3-1 gingen beide ploegen rusten. Eenrichtingsverkeer In de tweede helft geeft THOR zoveel druk dat Giethoorn eigenlijk amper van de eigen zestien afkomt. De hoosbuien die constant opsteken maken het voetbal niet gemakkelijker maar THOR speelt gewoon een goede wedstrijd. Mede door het slechte weer en twee ploegen die het eigenlijk wel goed vonden was het helemaal eenrichtingsverkeer. Na de zoveelste poging van Geertwim de Kleine die door een verdediger van de lijn werd gehaald, maakte Jorrit Jan Mulder toch zijn tweede van de middag. De jongeling maakte een gretige indruk en liet zien wat hij waard is, 4-1.  Thuis tegen Black Boys

Zondag om 14.00 uur trapt THOR de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Black Boys. Deze ploeg speelt sinds jaren weer in de vierde klasse. 

De intentie is er, de selectie is er klaar voor en iedereen wacht eigenlijk al weken op deze eerste competitiewedstrijd.