Oerterp wint ook derde wedstrijd

Ureterp - Nadat Oerterp haar eerste twee competitiewedstrijden had gewonnen stond de confrontatie met Oranje Zwart op het programma. Ook deze wedstrijd won Oerterp.

Oerterp begon scherp en nam snel een voorsprong, 3-0. Ondanks dat er vele kansen waren voor de Oerterpers haakten de Zwollenaren weer aan, 5-5.

Oranje Zwart ging duidelijk beter met haar kansen om dan de tegenstanders in de vorige twee wedstrijden. Waardoor Oerterp zelf alle zeilen moest bijzetten om de wedstrijd naar haar hand te zetten.

Hard werkend produceerde Oerterp een kleine voorsprong, deze werd tot de rust vast gehouden. Ruststand 11-9.

Na rust wilde Oerterp de wedstrijd snel beslissen, Oranje Zwart dacht daar anders over en maakte van afstand 11-10. Het was even zoeken in de aanval van de blauw-witten, maar langzaam maar zeker trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe.

Via enkele fraaie aanvallen werd de voorsprong uitgebreid en een kwartier voor het einde van de wedstrijd was de wedstrijd definitief gespeeld, 19-13.

In de slotfase balden de Oerterpers de wedstrijd goed uit, het scoren bleef even uit, maar de twee punten waren een feit. Eindstand 20-15.

Oerterp 2

Oerterp 2 nam het op tegen Oranje Zwart 2. In de gelijkopgaande eerste helft was er weinig krachtsverschil tussen beiden. Er werd met 6-6 gerust.

Na rust nam Oerterp een tweepunts voorsprong, toen deze werd uitgebreid naar 4 punten was de wedstrijd gespeeld. 15-11 winst.

Naar Thrianta

Zaterdag 20 september gaan Oerterp 1 en 2 proberen de punten op te halen in Hoogeveen bij Thrianta.