Reva/Rinsma dames pakt eerste overwinning

Gorredijk -  Na het behalen van 1 en 2 punten in de voorgaande wedstrijden, behaalde Reva/Rinsma dames vrijdag haar eerste overwinning van het seizoen. OSK uit Sneek werd met een 3-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

De eerste set bleven de teams steeds bij elkaar in de buurt en kon het nog alle kanten op. Door goed te blijven knokken werd deze set met 25-23 gewonnen. In de tweede set kwamen de dames van Reva/Rinsma op een achterstand te staan. Deze werd weggewerkt, maar echt doordrukken konden de dames niet en uiteindelijk moesten de dames de set laten aan OSK met 23-25.
De derde set werd moeizaam binnengesleept, 22-25. Het spelbeeld was heel wisselend. Het ene moment was er een goede servicedruk en speelden de dames vrijuit, het andere moment liepen de dames achter de feiten aan, doordat de passing niet optimaal was en de aanvallen niet werden afgemaakt.
De vierde set liet een beeld zien van geen optimale passing, afstemming en miscommunicatie, wat een verlies betekende van 12-25.

In de vijfde set rechtten de dames nogmaals de rug en knokten ze zich, na een achterstand van 6-8, terug naar een 15-12 setwinst en dus een 3-2 overwinning.
Over twee weken spelen de dames van Reva/Rinsma weer en wel in Heerenveen tegen OPM. Trainer Albert Veldkamp hoopt dan weer over een geheel fitte selectie te beschikken.