Beste kinderlied 2014 komt uit Waskemeer

WASKEMEER - Floortje Schoevaart uit Waskemeer heeft de Willem Wilminkprijs 2014 gewonnen voor het beste kinderlied van Nederland! Het lied heeft als titel 'Op de markt' en wordt geprezen om de verschillende emoties die in het lied aan bod komen.

Floortje Schoevaart woont sinds juli van dit jaar in Waskemeer en heeft de prijs vorige week ontvangen tijdens het Willem Wilmink Festival in Enschede. De jury roemt het lied omdat er in een paar minuten een hele rits emoties langskomt. ‘Geluk, schaamte, verdriet, troost en uiteindelijk weer geluk – emoties die niet worden benoemd. Daardoor, en door de luchtige toon, voel je ze als luisteraar des te intenser. Dat is de kracht van dit lied.’ De muziek voor het lied werd gecomponeerd door Henny Vrienten, zanger, bassist en componist en bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar. Schoevaart schrijft teksten voor onder meer Sesamstraat en is ook actief als dagvoorzitter, sneldichter en columnist.

De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 4000 euro voor de tekstschrijver en 1000 euro voor de componist. De prijs voor het beste kinderlied wordt om de twee jaar uitgereikt op initiatief van enkele culturele organisaties in Enschede om het gedachtegoed van schrijver en dichter Willem Wilmink (1936-2003) in ere te houden.

Meer over Floortje Schoevaart is te vinden op haar eigen website: www.floortjeschoevaart.nl