Benefietfeest in Club Prins voor zieke Silke (9) uit Kootstertille

Dokkum -  NOARDBURGUM/KOOTSTERTILLE - Silke (9) uit Kootstertille lijdt aan een een ziekte veroorzaakt door een fout in haar DNA. Om een reis naar Amerika te kunnen bekostigen, wordt zaterdag 4 oktober van 23:00 tot 4:30 uur een benefietfeest gehouden in Club Prins (Quatebras) in Noardburgum. 

Silke lijdt aan Dyskeratosis congenita, ook wel Zinsser-Cole-Engman Syndroom genoemd. Silke en haar familie zijn uitgenodigd om naar Amerika te komen om meer over de ziekte te weten te komen. Er zit een fout in Silke haar DNA waardoor haar sneldelende cellen snel verouderen en sneller delen dan normaal. Hierdoor kunnen ze moeilijk wondjes herstellen en vechten tegen bijvoorbeeld kwaadaardige tumoren. De grote problemen die kunnen ontstaan zijn: beenmergfalen, nierproblemen, leverproblemen, longproblemen en een vergrote kans op verschillende soorten kanker.
Toch is er hoop voor Silke. Door de stichting DC outreach zijn Silke en haar familie uitgenodigd om naar Amerika te komen om zo meer over deze ziekte te weten te komen. Hier in Nederland is er weinig tot niks over bekend.
De organisatievan het benefietfeest en de deelnemende artiesten willen dan ook alles op alles zetten om deze reis te realiseren.
Line-up Met trots presenteren zij dan ook de line-up van het benefietfeest, dat de naam 'De reis voor Silke haar leven - Hard voor Hart' heeft meegekregen.
De entree van het feest is 5 euro, voor Silke.
Area 1 Orphean The Crazy 2 G Town Madness Promo Cruz Control vs G-Rard Mouth of madness + Danseressen Area 2 Mainstage Maffia Riddles Baba The Rapist aka Jordens Fetamin Hosted bij mc dynamics Area 3: Club Prins De normale muziek van de zaterdagavond Al deze artiesten maar ook organisaties als Point 44 en SYC studio zullen die avond alles geven om te zorgen dat Amerika voor Silke in zicht komt.
'Steun Silke door te dansen'
,,We laten met enige regelmaat als Nederlanders zien dat we in dit soort situaties enorm veel geld binnen kunnen halen. Daarom reken we ook deze keer op jullie steun. Steun Silke door te dansen, mooier kan haast niet", aldus de organisatie.