Bomvol Museumplein geniet van smaakvolle culturele zondag

DRACHTEN - Een bomvol Museumplein heeft zondagmiddag genoten van de Smaakmakers van Drachten. Alle culturele instellingen presenteerden op een plein vol gezelligheid en goede sfeer hun hapjes en culturele aanbod.

De Lawei hield samen met haar culturele partners de vierde culturele Drachtster zondag van dit seizoen. Het Museumplein stond in het teken van Smaakmakers. Bezoekers kregen letterlijk en figuurlijk voorproefjes van het nieuwe seizoen. Obers deelden op het plein stempelkaarten uit, warmee bezoekers bij de diverse kraampjes een stempel konden halen. Onderdelen van de High Tea op stand waren bij De Galerij een pollepelvrouw en smaakbelevingsgastheer, Laboratoria de GazPacho, een proeverij en toepasselijke kunst. De Blauwe Roek en MOS deden daar ook aan mee. Verder presenteerden zich De Lawei, Meldij, dansscholen, Hopper en de Bibliotheek.

In de spectaculaire Frysklabbus konden bezoekers kennismaken met de 3D printer en andere nieuwe snufjes op het gebied van elektronica. Klaas Drint en Peter Hofstee toonden de zwerfstenen die ze in de loop der jaren in Smallingerland verzamelden. De Culturele Zondag werd afgesloten met een optreden van de Drachtster Voice-winnares Iris Kroes.

Foto's Harry van der Linde