WSG DraGor op de valreep naast Neptunia’24

DRACHTEN - Het waterpoloteam van WSG DraGor moest zaterdag punten pakken om in de race te blijven voor het kampioenschap. De vorige twee uitwedstrijden werden verloren ondanks het betere spel.

De mannen uit Drachten moesten aantreden tegen Neptunia’24 uit Sneep. DraGor begon gelijk met druk naar voren te spelen en dat resulteerde tot enkele uitsluitingen aan de Sneekse kant. Zo stond het aan het einde van de eerste periode 2-1, door doelpunten van Dynand Muller en Gerlof Hunterlerslag.

De tweede periode, ondanks wederom veel kansen voor de Drachtsters, was voor Neptunia'24  3-4. Alleen Dynand Muller kwam voor de Drachtsters tot scoren. Ook de derde en vierde periode ging het qua score gelijk op, maar net als in de voorgaande wedstrijden ontbrak het de Drachtsters aan scherpte in de afronding. Uiteindelijk werd het nog onnodig spannend in de laatste minuut, met een 7-8 achterstand. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd een nederlaag ternauwernood voorkomen door de 8-8 van good old Foppe de Haan.

Doelpunten WSG DraGor: Dynand Muller (3x), Mitchell van den Adel (2x), Erik Hofstee, Gerlof Huntelerslag en Foppe de Haan (ieder 1x).

Voor DraGor wordt het de komende wedstrijden tijd om punten te pakken, als ze nog mee willen dingen om een van de bovenste plaatsen. Momenteel staan de Drachtsters op de achtste plaats. Zaterdag staat om 20.45 de thuiswedstrijd tegen TriVia uit Groningen op het programma.