Groot benefietconcert levert 5345 euro op voor KWF

Drachten - In een bomvol Fries Congrescentrum Drachten vond zaterdagavond een groot benefietconcert plaats voor het KWF kankerbestrijding. Het concert leverde 5345 euro op.

Drie gerenommeerde Friese muziekgroepen sloegen de handen ineen voor KWF Kankerbestrijding. Gospelkoor In His Name (Drachten), muziekvereniging Euterpe (Beetsterzwaag) en het populaire popduo Die Twa. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend onderzoek naar optimale borstkankerbehandeling op maat. Het is namelijk ook Wereld Borstkankermaand. Van het grote muziekspektakel maakt Podium TV, de sport- en cultuurzender van Noord-Nederland, een sfeervolle registratie die zij op woensdag 29 oktober uitzendt, om 19.00 uur op Podium TV, op de kanalen 35 UPC en 39 Ziggo.

Aanjagers van het concert waren Wobbigje en Gurbe Tabak uit Oudega (Sm). Wobbigje (47) werd in 2011 getroffen door borstkanker. Na een amputatie en een pittige serie chemokuren herstelde zij wonderwel. Omdat dit niet iedereen gegeven is, nam zij met haar man het initiatief voor een benefietconcert voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend onderzoek van ziekenhuis UMC+ Maastricht naar de behandeling op maat voor patiënten waarbij een borstamputatie heeft plaats gevonden.

,,Nu steeds meer mensen borstkanker overleven, is er ook steeds meer aandacht voor de kwaliteit van leven. Ook na behandeling. Juist nu is het essentieel dat er onderzoek wordt gedaan naar borstkankerbehandeling met een optimaal resultaat en zo min mogelijk impact op het dagelijks leven van de patiënt,” aldus oncologe Marjolein Smidt van UMC+ te Maastricht.

Meer informatie over het project is te vinden op www.staoptegenkanker.nl/benefietconcert Foto's: Harry van der Linde