Fruitshow en nachtkuier in Drents-Friese Wold

APPELSCHA - Staatsbosbeheer houdt de komende week twee activiteiten in het Drents-friese Wolde. Zaterdag en zondag is er een fruitshow en zaterdag doet het bezoekerscentrum mee aan de Nacht van de Nacht.Zaterdag 25 oktober is het weer de Nacht van de Nacht. In het hele land worden activiteiten georganiseerd onder de sterren aan de hemel. In Appelscha neemt de natuurgids je mee naar het Aekingerzand, een stuifzandgebied waar het heel stil is en alleen de sterren voor licht in de duisternis zorgen. De start is om 19.30 uur vanaf het Buitencentrum in Appelscha. De kosten bedragen 5 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 2,5 euro. Aanmelden is noodzakelijk (0516-464020).

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Voor dieren en planten is het belangrijk dat de nachten duister blijven. Duisternis is net als stilte en ruimte een van de oerkwaliteiten van het landschap. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

Fruitshow in het Buitencentrum

Kom meer te weten over verschillende oude fruitrassen tijdens de fruitexpositie in het Buitencentrum Drents-Friese Wold op 25 en 26 oktober, tussen 11 en 16 uur. De stichting Fruit yn Fryslân presenteert zich een weekend lang met een expositie met over fruitrassen. De stichting promoot de appels, peren, pruimen, en in mindere mate andere fruitsoorten, die in Fryslân willen groeien en rijpen. Het doel is deze allemaal weer een plekje te geven in het Friese landschap. Vrijwilligers van de stichting zijn aanwezig om toelichting te geven. Bezoek aan de show is gratis. Meer informatie, ook over andere activiteiten, is te vinden opwww.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.