Drachtster sledehonden trainen voor Vercors Quest

Drachten -  Dit jaar hebben de Drachtster sledehonden Sleddog Team Touch of Frost uit Drachten een nieuwe uitdaging op de agenda staan: De Vercors Quest in de Mont Blanc, van 17 tot 20 januari 2015. 

,,In de herfst als de temperaturen rond de 12 graden liggen overdag, beginnen de husky's onrustig te worden", vertelt Sandra Berendschot uit Drachten. ,,Ze staan dan te trappelen om aan het nieuwe Sledehonden Seizoen te beginnen. Dit seizoen loopt vanaf oktober tot maart/april." De Vercors Quest
De Vercors Quest 150 km is vier dagen sleeën met een bivak erbij. ,,Bivak houdt in dat je één nacht buiten naast je honden slaapt en de volgende dag start vanaf dit punt. Je dient dan je eten/drinken en slaapgerei bij je te hebben in de sleezak. Je avondeten/ontbijt dien je zelf klaar te maken."
Dit geldt ook voor de Trans Thuringia: 280 km in zes dagen. ,,Heerlijk buffelen met je hondjes berg op en af. Met onderweg een koffie-snackpauze voor de honden. De honden krijgen dan zalmwangen/-koppen en de baas een warm kopje koffie. Wel alles zelf meenemen."
Kijk ook op http://www.trans-thueringia.de/
Trainingen
,,Op 10 oktober zijn we officieel gestart met de trainingen", vertelt Sandra Berendschot uit Drachten. ,,Dit bouwen we rustig op afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid."
,,Skyrunner Findus is onze 'leaddog', hij loopt samen met Iluq voorop en zij navigeren ons over de bospaden. De krachtpatsers Ace en Jynxx staan in Wheel. Dit houdt in dat ze direct voor de kar of slee staan om met hun kracht direct de kar of slee in beweging te zetten. Daarnaast hebben we nog teamdogs om een goed tempo te houden.
Zo maken wij heel wat kilometers door de bossen van Friesland en Drenthe. Het is geweldig om 's morgens vroeg op pad te gaan en heerlijk samen te kunnen genieten van de natuur. Het is onze droom die uitkomt.
We starten met en kar op wielen en daar staan op dit moment acht husky's voor. Er zullen heel wat kilometers in het bos gemaakt worden voordat we aan de start van de Vercors Quest kunnen verschijnen."
Kijk ook eens op http://chibewyan.nl/