Reactie Smallingerland op koopstromenonderzoek: herstel breekt aan

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland kan zich vinden in het beeld dat het koopstromenonderzoek geeft. Smallingerland ziet het herstel al doorbreken.

Smallingerland heeft met belangstelling kennis genomen van het koopstromenonderzoek van CityLab / Rabobank. Het beeld dat over de periode 2009-2011 werd geschetst sluit aan bij het beeld dat de gemeente daarbij heeft, zegt Smallingerland in een verklaring.

Na de periode van recessie ziet de gemeente nu een periode van herstel aanbreken. De komst van grote en  nieuwe formules in het winkelcentrum Raadhuisplein heeft niet alleen dit gebied een gewenste impuls gegeven. De gemeente constateert dat ook in andere delen van het kernwinkelgebied de leegstand aan het afnemen is en er nieuw winkelaanbod bijkomt.

Samen met de verplaatsing naar het Raadhuisplein van de warenmarkt draagt dit alles bij aan een winkelaanbod en een verblijfskwaliteit met een nog sterkere regionale aantrekkingskracht. De stijgende bezettingsgraad van de parkeergarages vormt een goede indicatie dat de consument het centrum van Drachten weet te vinden en te waarderen.

Kijk hier voor een verslag van de presentatie van het koopstromenonderzoek.