Feestelijke intocht Sinterklaas en Zwarte Pieten in Gorredijk

Opsterland-Ooststellingwerf -  Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdag aan het begin van de middag aangekomen in Gorredijk. 

Na een feestelijke intocht, georganiseerd door de WHI in samenwerking met Blinder en Eijer Producties, ging de Sint met zijn pieten naar het Kasteelhuis in Museum Opsterlân. Na de intocht was er een voorstelling in de Skâns over Piet Pepito.

Sinterklaas in museum Opsterlân

Dit jaar verblijft Sinterklaas tot en met 5 december in het kasteelhuis van museum Opsterlân. Gedurende deze weken is het museum omgebouwd tot Het Kasteel van Sinterklaas. Met een echte kasteelkeuken waar een geheimzinnige machine op de kinderen staat te wachten. Stalruimte voor Amerigo. Een grote open haard, een eetkamer met royaal gedekte kasteeltafel en een ridderzaal. En de slaapkamer van de Sint.

In het Kasteel wordt ook het verhaal verteld van prinsesje Pom Ti Dom, het verwende prinsesje dat alles kreeg wat zij zich wenste. Dat alles wat er maar op de wereld verkrijgbaar was ook echt had. Maar nog steeds meer wilde hebben. Hoe Sint daarmee omging, is te horen in Het Kasteel.

Het Kasteel van Sinterklaas is te bezichtigen van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten, zoals een electro-kasteelspel, middeleeuwse verkleedkleren en een memoryspel.

Zaterdag 29 november zal Sinterklaas zelf in het Kasteel aanwezig zijn.

Foto's: Henk Stoelwinder