Friese Poort conciërge Paul Draaistra is Gouden Steunpilaar

Drachten - Paul Draaistra, conciërge bij ROC Friese Poort in Drachten, heeft tijdens de landelijke OOP-dag van het CNV in Ede de ‘Gouden Steunpilaar’ ontvangen.

Paul Draaistra werkt sinds vier jaar als conciërge in het gebouw van Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort in Drachten. ,,Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Ik ben trots op mijn werkgever en dankbaar dat ik hier mijn werk mag doen. Het mooiste aan mijn werk vind ik de omgang met jongeren." Paul Draaistra  maakt geen onderscheid tussen studenten, voor hem is iedereen gelijk. En dat siert Draaistra, net als zijn bescheidenheid. Bescheidenheid siert de mens, dat is het motto van veel OOP-ers maar soms mag je best laten weten waarop je trots bent in je werk en wat jouw werk zo leuk maakt. Juist daarvoor reikt het CNV jaarlijks de Gouden Steunpilaar uit. ,,Ik probeer het verhaal achter het gedrag van jongeren te achterhalen en ik wil hen graag helpen als er problemen zijn. Daarvoor het je het vertrouwen van de jongeren nodig. Onderdeel uitmaken van het leven van jongeren dat vind ik het mooiste dat er is." Draaistra heeft deze Gouden Steunpilaar dubbel en dwars verdiend, vindt ROC Friese Poort.

Op de foto

Een zichtbaar geëmotioneerde Paul Draaistra ontvangt een boeket van een trotse leidinggevende Maaike Veenstra, hoofd Facilitaire dienst.