Klik en tik in Bibliotheek Gorredijk

Gorredijk - In Bibliotheek Gorredijk: elke vrijdag van 15.30 – 16.30 uur de cursus Klik en tik.

Deze cursus is voor wie nog nooit met een computer heeft gewerkt. Of voor wie het werken met de cmputer moeilijk is.

Werken in je eigen tempo

In een groep zitten circa vijf deelnemers maar doordat je individueel de cursus doorloopt bepaal je zelf in welk tempo je dit doet. Een cursist van 90 jaar reageerde enthousiast: „Is het uur nu al weer om? Ik vind dit leuk om te doen.” Een ander zei: „Wat fijn dat je 1-op-1 begeleiding krijgt.” De oefeningen bestaan uit een instructiefilmpje en oefeningen.

Omdat je op de laptop of tablet zelf de oefeningen doet kun je de oefeningen altijd herhalen. Zo zei een cursist: „Handig dat je de oefeningen kunt herhalen zonder achterop te raken.” Na wat extra uitleg over het herkennen van nepmails en veilige websites zei iemand: „Ik voel me nu zekerder op het internet.”

Klik en Tik. De start

Met De start leer je hoe je de computer aanzet, maar ook hoe je moet typen en hoe je de muis gebruikt. Alles wordt rustig uitgelegd en je kunt zelf oefenen. En als je met De start klaar bent, dan kun je verder met De basis, Het internet op en Samen op ’t web.

Klik en Tik. De basis

In de cursus De basis leer je hoe je goed moet zoeken op internet, verstuur en ontvang je e-mails en leer je hoe je een bijlage of foto kunt downloaden.

Klik en Tik. Het internet op

Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. De cursus Het internet op helpt je de weg te vinden op het internet.

Klik en Tik. Samen op ‘t web

In de cursus Samen op ’t web, wordt uitleg gegeven over o.a. Facebook, Whatsapp, Youtube en Skype.

Klik en Tik. De tablet

Als je wilt leren om met een tablet te werken en te internetten is Klik en Tik. De tablet echt wat voor jou! Het is lekker makkelijk. Je leert hoe je de tablet aanzet, het geluid regelt, hoe je klikt, sleept, scrolt en typt. Maar ook hoe je programma’s start, hoe je op internet kunt en hoe je dat veilig doet.

Van email tot formulier, van wachtwoord tot social media. Klik en Tik. De tablet (Android en iPad). Voor iedereen die wil leren hoe de tablet werkt.

De Klik en Tik cursussen kun je thuis achter je eigen computer doen, maar ook met begeleiding van een computercoach in de bibliotheek. De begeleider maakt een account voor je aan, helpt je op weg en ondersteunt je bij vragen als je even vastloopt. Het gebruik van de computers en de begeleiding is gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek of telefonisch.