Winter-vaarexcursie door de Alde Feanen

EARNEWÂLD – It Fryske Gea houdt zaterdag 16 februari van 10.30 – 13.00 uur én van 14.00 – 16.30 uur speciale winter-vaarexcursies door Nationaal Park de Alde Feanen.

Stap aan boord en geniet van de natuur in haar winterdecor. Onderweg komen we ook water- en roofvogels tegen, dus vergeet de verrekijker niet. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 6 (t/m 12 jaar € 3) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 9 (t/m 12 jaar € 5). De exacte startlocatie wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park de Alde Feanen. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels omringd door een prachtig winterdecor. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. De excursieleiders Haaije en Andries vertellen er graag over.

De Alde Feanen is grotendeels via water te bereiken. Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot De Blaustirns. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever lekker warm binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!