Schilder en graficus Eric van Ommen in De Fûgelhelling

Ureterp - De Fûgelhelling in Ureterp vervolgt vrijdag 15 februari vanaf 19.30 uur de reeks populaire informatieavonden met de bekende schilder – graficus en tekenaar Erik van Ommen. De eerder geplande avond ging vanwege het slechte weer niet door.

Van Ommen laat aan de hand van zijn werk en videobeelden zien welke talloze technieken hij gebruikt om vogels te verbeelden. Hij vindt zijn inspiratie in het veld en beschouwt de wereld als zijn atelier. Zo laat hij zien hoe hij zwaluwen tekent in Twenthe, een kluut boetseert op het Vlielandse Wad, reigers schildert in Afrika en zich laat inspireren door de Japanse Sumi-e en houtdrukkunst.

Via een vogelrijk bezoek aan de zeearend in het Hunzedal, waar hij zijn laatste boek Poldervogels maakte en de kraanvogels in het Fochteloerveen, belanden de deelnemers tenslotte tussen de ijsberen op Spitsbergen.

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeerde in vele musea en galerieën in binnen- en buitenland. In 2016 verscheen, in opdracht van PostNL, het postzegelvel Griend – vogels van het Wad. Voor VARA Vroege Vogels ontwierp hij het logo van de grutto.

Aanmelden kan via info@defugelhelling.nl.