Voorjaarsvakantie in De Lawei

Drachten - In de voorjaarsvakantie zijn de volgende voorstellingen te zien in De Lawei.

Marvellous | Superhelden musical

Het zijn van een superheld in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken momenteel op een slaapverwekkend kantoor. onder leiding van een van de vrouwelijke helden slaan ze de handen in een en creëren een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Marvellous is een muzikale ode aan het superheldengenre en is donderdag 14 februari vanaf 20.00 uur te zien.

Bambie Nul

Twee mannen gaan in Bambie Nul op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot. Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis èn de schoonheid van de mislukking. Ga samen met het duo van Bambie terug naar het nulpunt vrijdag 15 februari 20.30 uur.

Kidsfestival in De Lawei!

Tijdens de voorjaarsvakantie hoef jij je niet te vervelen. Er is weer van alles te zien en te beleven voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar! Naast mooie films en knutselmomenten zijn er weer genoeg verkleedkleren te vinden in te speelstraat; van prinses en indiaan tot ridder of cowboy. Natuurlijk is er ook volop theater tijdens het Kidsfestival. Dansgroep De stilte, Theater Rotterdam en Sally Dansgezelschap Maastricht komen langs!

Mankind (6+)

Mankind biedt een beleving waarin jong en oud de ruimte krijgt om er een eigen wereld in te ontdekken. Over het raadsel dat mens heet, maakt dansgezelschap de Stilte een avontuurlijk spel van licht en ruimte. De Stilte spreekt de taal van verbeelding, van dans die omarmt en intens meevoelen en meebeleven. Bezoek deze meeslepende voorstelling woensdag 20 februari vanaf 14.00 uur.

Hamlet (AL)

Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat. Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een somberman. Benieuwd hoe het afloopt in de familievoorstelling? Bezoek Hamlet dan donderdag 21 februari vanaf 19.00 uur.

Woest (4+)

Stel je voor: twee gebalde vuisten en een rood hoofd. Té veel keren geprobeerd tot 10 te tellen. Een enorme stilte, en dan rookwolkjes uit je oren. Een jongen reageert zich af op alles en iedereen. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zijn zoals het was. Woest isvrijdag 22 februari vanaf 14.00 uur te zien.

www.lawei.nl